Prikbord

Nieuws & agenda

Maastrichtse Sportweek

De week van 20 – 24 juni stond in het teken van de Maastrichtse Sportweek.

 

Een week waarin we extra stil staan bij het belang van bewegen en de gezondheid van kinderen. Binnen Kindcentrum Aloysius zijn de kinderen op verschillende manieren hiermee aan de slag gegaan.

Alle groepen 3 t/m 8 hebben een tijdje geleden een eigen klassen beweegbox gekregen. De kinderen nemen de beweegbox iedere pauze mee naar het schoolplein. Hierin zitten de sportmaterialen. De kinderen zijn als klas samen verantwoordelijk voor de sportmaterialen. Deze week zijn er weer nieuwe materialen toegevoegd aan de beweegbox!

Verschillende klassen hebben deze week samen met de groepsleerkracht op het schoolplein bewegend leren gedaan. Bewegend leren geeft kinderen de mogelijkheid om tijdens het leren te bewegen. Dit kan doormiddel van de verschillende bewegingsvormen en is ook in te zetten bij verschillende schoolvakken. Een super leuke en actieve manier voor de kinderen om te leren!

In alle groepen zijn de kinderen aan de slag gegaan met energizers. Energizers zijn korte sport/beweegactiviteiten voor, tijdens of na een les. De kinderen kunnen even lekker bewegen en daarna weer aan de slag met de les.

Daarnaast hebben alle klassen deze week een beweegposter van Maastricht Sport ontvangen. De beweegposter is bedoelt om het zitgedrag van kinderen gedurende de dag te verminderen. Denk hierbij aan het opstaan van je stoel wanneer je een vraag wilt stellen aan de juf/meester, huppelend naar het bord wanneer je een som moet opschrijven, staand werken aan een opdracht en de bal vangen wanneer je het antwoord weet op een vraag.

Al met al hebben wij binnen Kindcentrum Aloysius een leuke en sportieve Maastrichtse Sportweek gehad en kunnen wij de laatste weken van het schooljaar verder met bovenstaande sportieve thema’s!  

Ter info: Aan de kinderen en ouders in het Boschstraatkwartier en Statenkwartier - Praat mee over buiten sporten en spelen op 18 mei

 

 
 

We weten allemaal dat bewegen goed voor ons is. De gemeente brengt de stad dan ook graag in beweging. Onder andere met goede sporten speelplekken voor iedereen in de openbare ruimte. Ook in het Boschstraatkwartier en Statenkwartier. Denkt u mee? 

Woensdag 18 mei 2022
De Brandweerkantine
Capucijnenstraat 21
17.00 - 19.00 uur


Neem vooral ook uw kinderen mee. Of vraag hen wat zij willen. We bespreken tijdens deze inloopbijeenkomst graag uw en onze ideeën. Want we willen met het bestaande budget betere plekken maken. Ideeën die het budget overschrijden, leggen we voor aan de gemeenteraad. 

De wensen veranderen. Mensen sporten steeds vaker in zelf georganiseerde groepjes in de openbare ruimte. Daar willen we als gemeente op inspelen met onze sport- en speelplekken. Waar moeten we als gemeente aan werken? We horen het graag!

Tot 18 mei!

Op de hoogte blijven? Kijk op Thuis in Maastricht

Informatiebericht vanuit Trajekt: Speelgoedbank 'de Hoelahoep'
Nieuwe schoolbibliotheek! 📘📙

Beste kinderen en ouders/verzorgers,

 

Een paar maanden geleden hebben we jullie voorgesteld aan Marieke Baselmans. Zij heeft ons geholpen bij het uitbreiden van onze boekencollectie op school. Ook hebben we met haar gespard over hoe we een nieuwe schoolbibliotheek vorm zouden kunnen geven.

 

En op dat gebied is er veel gebeurd de afgelopen tijd...

 

Onze school krijgt namelijk een vernieuwde schoolbibliotheek! De ruimte die hiervoor bestemd is, is het oude computerlokaal in de kelder.

In de schoolbibliotheek staan vanzelfsprekend alle boeken van onze school opgeborgen. Maar daarnaast kan de ruimte worden gebruikt om samen met de kinderen te lezen in de daarvoor bestemde 'boomhut', in de leesstoel, op de leesbankjes of op de leeskussentjes. Ook kunnen er presentaties worden gehouden of kunnen schrijvers er hun boek komen promoten.

 

Met een werkgroep bestaande uit teamleden van de school, hebben we deze ruimte opgeruimd, leeggemaakt, gepoetst, geverfd en zo verder. Daarnaast hebben we van mooie ideeën, concrete plannen gemaakt. In de bijlage ziet u het moodboard dat we hebben gemaakt voor onze schoolbibliotheek.

 

We zullen jullie de komende maanden op de hoogte houden van de ontwikkelingen met betrekking tot onze schoolbibliotheek!

 

Nu is het wachten totdat de nieuwe vloer wordt gelegd, het meubilair binnenkomt, zodat we de ruimte écht kunnen gaan inrichten.

 

Natuurlijk blijven we ook gebruik maken van onze klassenbibliotheken, waar de kinderen dagelijks hun boeken kunnen ruilen. Eens op de zoveel tijd zullen de boeken van de klassenbieb worden ververst met nieuwe boeken uit de schoolbieb. Zo houden we lezen leuk, aantrekkelijk en actueel.

 

Met vriendelijke groet,

 

Team Aloysius

 

Moodboard schoolbibliotheek

 

24 maartLees verder
Gratis webinar - faalangst bij kinderen en pubers

Webinar faalangst CJG043

8 maartLees verder
Gratis tips - Samen met je kind veilig online

Webinar “samen met je kind veilig online”

 

En wij vertellen je hoe je dat doet! Wij zijn Mireille Paulissen en Lianne Laumen, beiden Trainer Omgaan met Pesten en gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen die minder weerbaar zijn door pesten of een andere reden.

Ruzies, akkefietjes en online pesterijen komen geregeld voor en grenzen worden opgerekt. Via de chatfuncties binnen games en social media kunnen kinderen het elkaar flink lastig maken. Dus het is belangrijk dat jij vaker meekijkt met wat jouw kind online doet.

Tijdens deze gratis webinar vertellen wij jou over de verschillende vormen van online pesten, laten we je zien waarom het zo belangrijk is dat jij je verdiept in de online wereld van jouw kind en hoe je dat op een goede manier kunt doen, en wat je kunt doen als je ziet dat jouw kind online gepest wordt.

 

Deze webinar vindt plaats op woensdag 16 maart van 20.00u tot 21.00u en je kunt je aanmelden via sterktegenpesten@ziggo.nl

 

23 februariLees verder
Ter info: gratis webinar

Webinar bewust moederschap

11 februariLees verder
Kerstgym 🎄

Kerstgym

 

Op donderdag 16 en vrijdag 17 december stond de kerstgym op het programma tijdens de gymles. Een week eerder dan gepland, maar dat mocht de pret niet drukken! Tijdens deze gymles speelden wij kersttikkertje, kerstboomestafette en superkerstbal. Tijdens de kerstboomestafette maakten de kinderen in kleine groepjes, tijdens het rennen, kleurrijke kerstbomen doormiddel van gymmaterialen. Zie in de bijlagen het resultaat! 

 

Gymjuf Laura wenst de kinderen en ouders alvast een hele fijne vakantie!

Zorg ervoor dat je tussendoor lekker in beweging blijft en dan zien wij elkaar weer in het nieuwe jaar in de gymzaal!

 

Kerstgym 1Kerstgym 2

20 decemberLees verder
Pietengym groep 1 t/m 4 en Lewieke

Pietengym groep 1 t/m 4 & Lewieke Kindcentrum Aloysius

 

Op woensdag 1 december hebben de kinderen van de groepen 1 en 2 in de gymzaal flink geoefend voor de échte pietengym! Op donderdag 2 december was het dan zover, de échte pietengym!

De gymzaal was helemaal vol gebouwd met materialen en toestellen waar de kinderen pietenoefeningen gingen doen. Ook waren er verschillende pieten aanwezig in de gymzaal die samen met de kinderen meededen aan de pietengym.

De kinderen gingen balanceren over het smalle dak, cadeautjes in de schoorsteen gooien, van dak naar dak touwzwaaien en er was ook genoeg ruimte om pietentrucjes te oefenen.

De kinderen hebben de pietenoefeningen zo goed geoefend dat zij allemaal een pietendiploma hebben ontvangen!

 

Super goed gedaan!

 

6 decemberLees verder
Kalender
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren