Prikbord

Nieuws & agenda

Kerstgym 🎄

Kerstgym

 

Op donderdag 16 en vrijdag 17 december stond de kerstgym op het programma tijdens de gymles. Een week eerder dan gepland, maar dat mocht de pret niet drukken! Tijdens deze gymles speelden wij kersttikkertje, kerstboomestafette en superkerstbal. Tijdens de kerstboomestafette maakten de kinderen in kleine groepjes, tijdens het rennen, kleurrijke kerstbomen doormiddel van gymmaterialen. Zie in de bijlagen het resultaat! 

 

Gymjuf Laura wenst de kinderen en ouders alvast een hele fijne vakantie!

Zorg ervoor dat je tussendoor lekker in beweging blijft en dan zien wij elkaar weer in het nieuwe jaar in de gymzaal!

 

Kerstgym 1Kerstgym 2

20 decemberLees verder
Pietengym groep 1 t/m 4 en Lewieke

Pietengym groep 1 t/m 4 & Lewieke Kindcentrum Aloysius

 

Op woensdag 1 december hebben de kinderen van de groepen 1 en 2 in de gymzaal flink geoefend voor de échte pietengym! Op donderdag 2 december was het dan zover, de échte pietengym!

De gymzaal was helemaal vol gebouwd met materialen en toestellen waar de kinderen pietenoefeningen gingen doen. Ook waren er verschillende pieten aanwezig in de gymzaal die samen met de kinderen meededen aan de pietengym.

De kinderen gingen balanceren over het smalle dak, cadeautjes in de schoorsteen gooien, van dak naar dak touwzwaaien en er was ook genoeg ruimte om pietentrucjes te oefenen.

De kinderen hebben de pietenoefeningen zo goed geoefend dat zij allemaal een pietendiploma hebben ontvangen!

 

Super goed gedaan!

 

6 decemberLees verder
Nieuwe boekencollectie voor onze school!

Beste teamleden, ouders en leerlingen van Kindcentrum Aloysius,

 

Ik wil mij graag even voorstellen. Mijn naam is Marieke Baselmans van boekhandel Flow's boekensteun in Sittard. De komende periode werk ik aan het uitbreiden van de boekencollectie op school. Zodat de leerlingen met veel plezier in allerlei soorten boeken kunnen lezen. Naast boekhandelaar ben ik schooladviseur op het gebied van Taal/lezen en schrijf ik maandelijks in het onderwijsvakblad JSW over leesbevordering.

 

Groetjes MariekeInline image

 

Info@Flow-communicatie.com

12 oktoberLees verder
Voorstellen nieuwe collega!

Ik ben Kaitlyn Smith. Vanaf dit schooljaar werkzaam als onderwijsondersteuner binnen Kindcentrum Aloysius. Bij de kinderen beter bekend als juffrouw Kaitlyn. De groepen waarin ik voornamelijk te vinden ben, zijn de groepen 1/2.  

In mijn vrije tijd verzorg en rijd ik mijn eigen paard, genaamd Mister Ed van Strijthagen. Een vierjarige Connemara. Verder heb ik thuis ook nog een kitten, genaamd Nala en een hond, genaamd Ace. Ook houd ik van zingen en heb ik dat voornamelijk toen ik jonger was heel intensief gedaan, misschien dat ik dit ooit nog ga oppakken. 

 

Mocht u mij wat willen vragen kunt u mij een mail sturen op k.smith@mosalira.nl 

 

Inline image

12 oktoberLees verder
Voorstellen nieuwe collega!
Hallo ouders, verzorgers en kinderen van Kindcentrum Aloysius,

 

Ik ben Laura Withaar. Vanaf dit schooljaar werkzaam als vakleerkracht LO+ vanuit Maastricht Sport binnen Kindcentrum Aloysius. Voor de kinderen ook wel bekend als gymjuf Laura.

Ik verzorg alle gymlessen binnen het Kindcentrum en ben bezig om het gezonde en sportieve klimaat binnen het Kindcentrum te stimuleren en verbeteren.

De kinderen van de groepen 1 t/m 8 krijgen allemaal twee keer per week gymles en iedere week staan er weer nieuwe activiteiten op de planning. Ik kijk er enorm naar uit om er samen met de kinderen en het team een geweldig actief en sportief schooljaar van te maken!

 

Mocht je mij wat willen vragen over de gymles, sportlessen in de buurt of mogelijkheden voor extra bewegingsactiviteiten, voel je vrij om mij een mail te sturen op Laura.Withaar@maastricht.nl.

 

 

Hopelijk tot snel!      Laura Withaar    

8 oktoberLees verder
MQ-scan, vangnetstructuur, Sjors Sportief en Jeugdfonds Sport

Blog schoudercom

Onderwerp: MQ-scan, vangnetstructuur, Sjors Sportief en Jeugdfonds Sport

 

Op 4, 5 en 6 oktober 2021 hebben de kinderen van de groepen 1 t/m 8 de MQ-scan gedaan tijdens de gymles! MQ staat voor Motorisch Quotiënt oftewel een IQ maar dan voor je lijf! De MQ-scan meet onze motorische ontwikkeling. Twee keer per jaar gaan we over een beweegbaan waar we onze vaardigheden testen in een race tegen de klok! Ieder doet dit op zijn/haar eigen snelheid en kunnen. Aan het einde van de test kan juf Laura nog aangeven of we ergens moeite mee hadden. Doordat we de test twee keer per jaar doen kan juf Laura volgen hoe we ons ontwikkeld hebben en dat voor de hele school! De test geeft ons een score die de juf helpt om ons een betere gymles te geven maar ook om vroegtijdige achterstanden en talenten te herkennen! Ben je nieuwsgierig naar de MQ scan dan lees je hier meer.

 

De MQ-scan is een onderdeel van de vangnetstructuur van Maastricht Sport. Vangnet? Hoor ik je denken… Dat klopt! Als het tijdens de gymles opvalt dat we niet zo goed mee kunnen dan hebben de juffen en meesters van Maastricht Sport verschillende lessen die ons kunnen helpen bij het verbeteren van onze motoriek. Of als je sport wel leuk vindt, maar toch ook spannend dan kunnen zij ons daarbij helpen! Er zijn extra gymlessen, weerbaarheidstraining en nog veel meer! Ook onze school werkt hieraan mee! Vraag mijn juf of meester of beter nog juf Laura voor nog meer informatie. Ook op de website van Maastricht Sport vind je meer informatie.

Natuurlijk heeft niet iedereen een achterstand. Sterker nog, we hebben in de klas ook best wat talentjes! Voor iedereen die wil sporten maar nog niet zijn/haar sport heeft gevonden kan “Sjors Sportief” helpen! Sjors helpt ons bij het vinden van een passende sport door heel Maastricht! Bijna alle sporten zijn gratis en vrij om te proberen! Je kan juf Laura altijd vragen om even met ons mee te kijken naar wat allemaal mogelijk is! Wist je al dat wanneer je heel graag sport maar het te duur is je via juf Laura in aanmerking kunt komen voor het Jeugdfonds Sport? Jaarlijks wordt er zo’n €220 euro beschikbaar gesteld per kind om te kunnen sporten!

 

Mocht je naar aanleiding van bovenstaand bericht vragen hebben, voel je vrij om gymjuf Laura een mail te sturen op Laura.Withaar@maastricht.nl.

8 oktoberLees verder
Kalender
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren