Onze opvang

Elke ouder wil de beste zorg en ontwikkeling voor zijn / haar kind. Bij Kindcentrum Aloysius voelen kinderen zich prettig en geborgen, al spelend en lerend gedurende de doordeweekse werkdagen van hun ouders. Voor kinder-, peuter- en voorschoolse opvang kunt u terecht bij Kinder- en Peuteropvang Lewieke. De naschoolse opvang wordt verzorgd door BSO Aloysius van MIK Kinderopvang. Dit alles onder één dak in een doorgaande lijn.

“Je kunt de wereld alleen samen met anderen leren ontdekken”

Lewieke Kinderopvang 0-4 jaar

Lewieke biedt kinderen een stabiele, kindvriendelijke en liefdevolle omgeving. Kinderen krijgen de ruimte om te spelen en zich te ontwikkelen. Ons team creëert een gemoedelijke sfeer, zodat kinderen zich thuis voelen en met plezier komen. De basishouding van onze pedagogisch medewerkers wordt gekenmerkt door warmte en aandacht voor elk kind. Lewieke Kinderopvang heeft een babygroep, een dreumesgroep en een peuteropvang.

Kleinschalige opvang

Lewieke is een kleinschalige, zelfstandige kinder- en peuteropvang met maar één locatie, onderdeel van Kindcentrum Aloysius. Wij werken met vaste pedagogisch medewerkers per groep. Ieder kind krijgt een mentor: een vast en vertrouwd gezicht van de groep die de voortgang in ontwikkeling in de gaten houdt. Voor ouders / verzorgers is de mentor ook het vaste aanspreekpunt. 

 

Onze babygroep is kleinschalig en biedt baby’s en dreumessen veel persoonlijke aandacht. Wij volgen het eet- en slaapritme van elk kind. Op de momenten dat kinderen wakker zijn, stimuleren we ze om te spelen, ontdekken en leren. We werken vanaf de babygroep met de Vroeg- en Voorschoolse Educatie (VVE)-methode ‘Speelplezier’. We begeleiden kinderen in doorgaande lijn spelenderwijs, om zich in hun eigen tempo verder te ontwikkelen. 

 

Kinderopvang en Peuteropvang Lewieke

Brusselsestraat 46

6211 PG Maastricht

043 - 390 07 00
www.kinderopvanglewieke.nl

juf-baby

Blad

Spelen

Vierkant

Lewieke Peuteropvang 2-4 jaar

Onze peuteropvang biedt kinderen alle ruimte om te spelen en zich in een stabiele en liefdevolle omgeving te ontwikkelen. Door de warme en aandachtige houding van onze pedagogisch medewerkers voelen kinderen zich snel bij ons thuis. We werken iedere dag themagericht. Een thema duurt 3 weken en omvat activerende en uitdagende activiteiten, zodat uw kind vrijblijvend uitgedaagd wordt tot spelen, leren en ontdekken.

Soepele overstap

Tijdens de speelactiviteiten van de kinderen bouwen onze pedagogisch medewerkers leermomenten in. Zo bereiden we de kinderen doelbewust voor op groep 1 van de basisschool. We werken intensief samen met basisschool Sint Aloysius om ervoor te zorgen dat de overstap van peuter naar kleuter soepel verloopt.

Lewieke voorschoolse opvang 4-13 jaar

Voor leerlingen van de basisschool Sint Aloysius bieden we elke ochtend vanaf 07.30 uur voorschoolse opvang. Bij Lewieke kunnen kinderen naar eigen keuze lekker spelen en eventueel het ontbijt opeten dat zij hebben meegebracht. De pedagogisch medewerkers van Lewieke begeleiden de kinderen naar school.

Onze opvang biedt kinderen een stabiele en liefdevolle omgeving. We zorgen voor een gemoedelijke sfeer met volop aandacht voor elk kind, zodat kinderen met plezier naar de opvang komen. Kinderen krijgen alle ruimte om te spelen, creëren, verkennen, ontdekken en ontplooien samen met andere kinderen van de basisschool.

Buitenschoolse Opvang Aloysius MIK 4-13 jaar

Voor de naschoolse opvang biedt de zolder van ons mooie gebouw een zee van ruimte. Uitdagende hoeken nodigen uit om te spelen, knutselen, bouwen, schilderen, verkleden of lekker te relaxen. Er is een podium, een Wii-hoek, een hangmat, een keukentje en vooral heel veel speelgoed. Kinderen worden aangemoedigd om veel buiten te spelen. Bij slecht weer maakt de BSO gebruik van de gymzaal. 

BSO Aloysius onderneemt veel met de kinderen en organiseert vaak speciale activiteiten. Zo zijn we regelmatig te vinden in het nabijgelegen natuurgebied de Hoge Fronten. Ook kunnen kinderen tijdens bso-tijd zwemles volgen en hun zwemdiploma behalen. Voor de oudere kinderen is huiswerkbegeleiding mogelijk. BSO Aloysius is onderdeel van MIK Kinderopvang Maastricht. Wilt u persoonlijk kennismaken? Mail naar Metske Straus via metske.straus@mik-kinderopvang.nl.

 

BSO Aloysius

Brusselsestraat 46

6211 PG Maastricht

 

Kindplanning:

06 - 51 48 54 89

planner punt m punt nelissen apestaart mik-kinderopvang punt nl

 

Locatiehoofd:

metske punt straus apestaart mik-kinderopvang punt nl

Persoonlijke aandacht

Spelenderwijs ontdekken

Een tweede thuis

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren